
Vingården Quinta de la Rosa ligger i det nordlige Portugal i hjertet af
Dourodalen – hjemsted for portvinen og et af de smukkeste vindistrikter
i hele verden.
Dalen strækker sig langs floden Douro ind mod den spanske grænse, hvor
det berømte Ribera del Duero distrikt tager over.
Quinta de la Rosa har produceret portvin siden 1815 og er i dag styret
af Sophia Bergqvist, hvis bedstemor fik vingården foræret i barselsgave.
Huset ejer 55 ha vinmarker i det bedste område af Dourodalen, og alle
marker har den højeste A-klassifikation, hvilket er meget usædvanligt.
Der produceres årligt ca. 50.000 liter bordvin og 160.000 liter portvin.
Vinmageren er den anerkendte Jorge Morreira, som har ført Quinta de la
Rosas portvine og bordvine helt til tops i den portugisiske vinverden.
Vinene får år efter år meget høje vurderinger i de internationale
vintidsskrifter.
Portvinsaften med vine fra Quinta de la Rosa, Portugal
Fredag den 10. november 2023 – ”Mortensaften event” fra kl. 18 til 22
Rønnes Hotel har besøg af Sommelier og vinkonsulent David Andreasen fra Vinslottet, der selv har trådt druerne på vingården Quinta de La Rosa. Han vil guide gæsterne igennem en række kvalitets bordvine og portvine fra en af de bedste producenter i Dourodalen.
Portvin er særlig populær i juletiden og denne aften får du helt styr på din smagsviden på de forskellige portvinstyper og deres anvendelse. Vine og retter er nøje sammensat og der vises billeder fra selve vinproduktionen. Hyggen er i højsædet og fortællingen bliver ikke for teknisk.
Begivenheden er et Social Dining event da gæsterne sættes ved runde borde. Du møder måske nye bekendte med samme passion for vin.
Der serveres et pænt glas af hver vin, dog er der mulighed for tilkøb af glasvine eller ekstra flasker. Der vil for de deltagende på denne aften være mulighed for bestilling og køb af vinene til favorable dagspriser.
Program
Kl. 18,00
Velkomst
Rosè-Port Cocktail & Snacks
4 retters menu med vine
Forret:
Rå marineret hvid fisk i sæson m/ hummer essens og urt (en kraftig og
smagsrig forret fuld knald på hummer)
Hertil Whiteport og La Rosa Branco 2021
Hovedret:
Confiteret andelår i pommes pres m/portvins braiseret Keiserhat men smag
af trøffel og isede foie-gras
Hertil 2 intense røde bordvine: Quinta de la Rosa Tinto 2020 og Tinto
Reserva 2018
Osteret:
3 slags oste m/portvin syltede nødder
Hertil 3 Ruby style Portvine: Ruby Reserve Lot 601, LBV 2017 og
Vintageport 2019.
Dessert:
Karamelliseret blommer fra lokale haver m/ græskar krydre is
Hertil 3 Tawny style portvine: Tawny Port, Colheita 2011 og 20 Års Tawny
Meditationsvin:
Smagsprøve på 30 års Tawny
Finale: Smagsprøve på 2 Portvins øl fra Vingården.
Total pris for hele arrangementet
Pr. person kr. 795,00
Se den skønne film om vingården på dette link her:
https://www.youtube.com/watch?v=OFevp2D49LE&t=44s