Mindehøjtidelighed begravelseskaffe gravøl

Et sidste farvel med gode minder. Mindehøjtidelighed, gravøl eller begraveleskaffe. Vi har erfaringen og ekspertisen, smukke sale i flere størrelser –  fra 10-250 personer. Vores køkken og kokke sørger for gastronomi i topklasse, naturligvis tilpasset årstidens friske råvarer og ikke mindst jeres ønsker. Vores belevne tjenerstab sørger for smuk borddækning og betjening, så I blot kan slappe af og hygge jer med jeres gæster.

Mindehøjtidelighed, begravelseskaffe eller gravøl som andre kalder det.

Når vi skal sige farvel til en begravelse eller bisættelse, så er det rart efterfølgende at mødes og mindes personen, som er gået bort.

Der er mange ting man skal have styr på, når man skal sige farvel.

Rønnes hotel tilbyder at stå for mindesammenkomsten for store og små selskaber. Vi søger for I får Jeres eget lokale, mad og drikke, pænt dækket med hvide duge og blomst i vase og stearinlys, så du/I og familien ikke skal tænke på noget andet den dag.

Herunder kan du se vores priser og oplæg på indhold af forplejning for sammenkomsten:

Begravelsespakke:
Kaffe, the, boller, lagkage, kringle fra buffet ”ad libitum” kr. 198,00

Frokost:

Snitter (små smørrebrød) , Uspecificeret, 28, pr. stk.  – anbefalet 3-4 pr. person
Smørrebrød fra buffet – luksus  3 stk. 148,00 pr. mand
Klassisk dansk pølsebord som buffet :
5 slags pålæg + leverpostej, hertil rugbrød, franskbrød og boller
128,00 pr. person

Kuvertanrettet kaffe/kage:
Kaffe/The ad libitum Kr. 35,00 pr. person
Kaffe/the og dagens kage (kuvertanrettet) kr. 75,00
1/1 bolle 20,- pr. stk.
1/1 bolle
 med pålæg 28,- pr. stk.
Lagkage 45,00 kr. (tallerkenanrettet)

Kringle kr. 40,00 pr. person (tallerkenanrettet)
1 stk.  småkage og 1 stk. kransekage kr. 30,00 pr. person

Franskbrød med ost eller pålæg kr. 25,00

Sodavand af kr. 35,00
Flaske øl af kr. 42,00

Vigtig:
For mindesammenkomster er det vigtig at kordegnen på dagen giver hotellet et opkald og fortæller os hvor mange der er i kirken. På den måde kan vi, hvis der skulle være flere end forventet give hotellet en chance for at forberede os på bedste vis.

Betalingsbetingelser:
Netto kontant – Rønnes hotel kan desværre ikke fremsende faktura med mindre det er aftalt i forvejen med korrekte oplysninger til boet.

Vidste du

Gravøl afholdes i forbindelse med begravelser eller bisættelser. Efter traditionen afholdes det gerne syv dage efter, at dødsfaldet har fundet sted.

Var den døde gårdens husbond, blev gravøllet koblet sammen med arveøllet, som markerede arvingens højtidelige overtagelse af gården. Skikken med gravøl går tilbage til førkristen tid og har snarere end at være præget af sorg over den afdøde været en festligholdelse af den afdødes liv.

Begrebet gravøl benyttes i dag også i forbindelse med andre former for mindehøjtideligheder.

På engelsk hedder gravøl Funeral feast eller Purvey og på tysk Begräbnisschmaus, Totenfeier, Totenmahl eller Leichenschmaus.

Uanset om du er til vand eller skov så er du landet rette sted når du kommer til Rønnes Hotel.

»Dette øde sted er den skønneste plet i mit rige!«

Sådan lød det begejstret fra Kong Frederik VI, da han 21. juni 1824 kom ridende med sit følge langs Jammerbugten. Med sine 55 km kystlinje med de smukke brede hvide sandstrande og enestående natur i Slettestrand og Svinkløv.

Fosdalen er en fredet kløft ved Lien nær Lerup Kirke ca. 10 km nordvest for Brovst. Fosdalen er ca. 1 km lang og skærer sig ned i morænebakkerne, som er op til 60 meter over havet og gennembryder Lien. Den er den kendteste af flere lignende kløfter omkring Lien. Du kan gå eller cykle fra Rønnes Hotel til Fosdalen.

Efter begravelseskaffen er der mulighed for at tage en tur ud i den flotte natur som er lige i baghaven. Kommer nogle af deltagerne langvejs fra, er der ligeledes mulighed for at bestille en overnatning. Det kan du gøre på via booking knappen på forsiden.

Se mere om hvad der sker her i området på linket her: Visit Nordvestkysten